Om Samui

Ölivet

Det är svårt att föreställa sig en mer perfekt tropisk ö än Koh Samui, där den frodiga bergiga inre leder ner till ändlösa delar av kokosnöt lundar, och en strand kantad med vita sandstränder och gamla granitblock. Lugna, klara vatten är alltid varma och inbjudande, och ett antal kringliggande öarna erbjuder si

na hemligheter att utforska. Lokalbefolkningen är väl medvetna om skatt på ön, och miljöskydd har alltid varit en prioritet, tydligast uttryck i förbudet mot skyhöga hotell, som tycks sväva upp på de flesta semester oroshärdar. Lokala planeringen på Koh Samui kräver att ingen struktur över höjden på en kokospalm, och längs stränderna är begränsningarna ännu starkare. Förutom att erbjuda allt man kan önska sig på en tropisk ö, så är det folket som är det mest speciella. Thailand är det enda landet i världen som främst är buddhistiska, och religionen återspeglas starkt i kulturen. Inte bara lokalbefolkningen som är oerhört toleranta och välkomnande, men verkligen nöjda med sina liv. Ekonomin på ön är levande, med investeringar och inkomster översvämningar i från turistnäringen och de familjer som började som fattiga kokosnöts bönder bara en generation sedan, har upphöjts till rika land baroner. Varma leenden och skratt är en del av vardagen här och omedelbart smittsam. Uppfattningen om livet på Koh Samui som en

utopi är utbredd bland turister, och berättigad sådan. Inte undra på att så många besökare förälskad i ön, avkastning årligen, bygga sin fantasi hem här, eller i många fall bosätta sig på Koh Samui.

Sevärdheter

Bland de många sevärdheter att besöka på ön finns flera vackra vattenfall i djungeln, där du kan bada i det svalkande pooler, omgiven av lummiga, skuggiga lövverk. Många av templen, eller Wats är värt att besöka, den mest populära är det Big Buddha templet Wat Phra Yai, där Thailand största sittande Buddha figur vilar över en ö halvö på den nordvästra kusten av Samui. Om ditt besök sammanfaller med Loy Kratong, festivalen av ljus i november, eller Songkran, thailändska nyåret i april, missa inte den enorma högstämda festivaler hålls på Wat. Kom ihåg när man besöker tempel, för att ta bort skorna vid ingången, och att klä sig och uppföra sig respektfullt. Klättring på eller defacing Buddha avbildningarna är ett brott, och badbyxor inte anses lämplig klädsel i templen. Munkar lever i celibat, och det är inte acceptabelt för kvinnor att röra vid dem, även för ett gruppfoto ..

Naturlig erosion har skapat otroliga skulpturer av farmor och farfar klipporna vid kusten söder om Lamai, som bär kusliga likheter med upphetsad könsorgan. Högt upp i bergen kan man besöka Heaven trädgård, där en samling skulpturer har skapats kring ett antal vattenfall. Konstnären, Nim Thongsuk skapade skulpturer, som baseras på buddhistiska skrifterna, i åldern 77 och 91.

Tropiskt skoj för hela familjen finns på ap-teatern, akvarium, Butterfly Garden, krokodil gård, orm gård, elefantridning och tigerzoo, där du kan klappa och flask-mata tigrarna.

Mat

Samui erbjuder ett otroligt överflöd av middagsalternativ, med restauranger som serverar utsökt mat från hela världen. Den lokala råvaror är utmärkt, och att ha ett eget kök ger dig möjlighet att handla på lokala marknader för fisk och skaldjur, frukt och grönsaker, många som ni kanske aldrig har provat förut. Tidiga fåglar bör kolla morgonen marknaden i Maenam, medan Nathon, Laemdin i Chaweng och Lamai har jordbrukarna är öppna från tidig morgon till mörka. Den bästa fisken marknader anses vara Nathon strandpromenaden, och Big Buddha utanför templet, där du kan köpa färsk fångster direkt från fiskare, eller deras fruar. The Tesco-Lotus köpcentret erbjuder alla de varor du kan behöva, och är öppen 16 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, från 8 till midnatt, och ligger på ringvägen väster om Chaweng.

Spas

Massage är en viktig del av livet i Thailand, och kan tas delvis för avslappnad hållning av infödingarna. Talrika massage Hårfrisörsinrättningar och massörer stranden kan erbjuda thailändska eller massage olja, och det finns många lyxiga spa erbjuder ett brett utbud av behandlingar runt ön. Det är mycket lätt att organisera massage i bekvämligheten av ditt hem genom att kontakta någon av spa-anläggningar eller parlours direkt.

Shopping

Chaweng erbjuder det största utbudet av butiker, med allt från kläder, böcker, souvenirer och konst, till apotek och optiker. Lamai och Nathon erbjuder också liknande kedjor av varor, med många fynd som hittas, eller göras efter några köpslående. Tesco-Lotus köpcentret består ett enormt utbud av varor, luftkonditionerade salar med fasta priser.

Nattliv

Restauranger, barer och klubbar finns över hela ön, från stränderna till bergen, men den största och mest besökta nattklubbar finns i Chaweng och Lamai. De mest populära platserna i Chaweng är Full Circle, The Green Mango, och The Reggae Pub, medan Lamai, hotspots är Bauhaus och nyöppnade luftkonditionerade klubb, Sub. Beach festerna hålls regelbundet på Rocky Bay, och fullmoon festerna på angränsande Koh Phangan är legendariska. Ett flertal operatörer kör motorbåtar till festen hela natten lång, från Samuis norra stränder. Kabaréer, traditionell thailändsk dans , Thaiboxning, och Karaoke barer är bland de många andra alternativ för kvällen.

Sport

Landbaserade idrottsaktiviteter är kan tillgodoses på Koh Samui, med imponerande 18-håls championship Santiburi golfbana, samt en driving range, och flera mini-golfbanor. Gräs tennis och grus finns, tillsammans med tränare. Det finns en motor-cross bana, med både ATV och motor-cross cyklar, och en Go-cart bana. Två bungyjump centers erbjuda adrenalin avgifter i Chaweng och Lamai. Samui skytte Idrott ger en imponerande arsenal av vapen att testa din skjutskicklighet. Bowling finns i Chaweng. Mountainbikes är allmänt tillgängliga för uthyrning, och både hästar och elefanter ger mindre ansträngande off road transport. Thaiboxning kan studeras på en utbildnings akademi, och övas på stadion. Biljard är förmodligen den mest populära sporten på ön, med många hallar och bord på de flesta barer.

Vattensporter

Det finns många aktörer som erbjuder uthyrning av kajaker, vindsurfare och Nacra katamaraner stranden. Större båtar finns tillgänglig för turer och charter inkluderar Kia-Ora, en 52-fots katamaran, och Tangaroa, ett kinesiskt skepp. Motorbåtar erbjuder dykresor, vattenskidor, wake boarding, och utflykter till kringliggande öarna. Vattenskidor kan hyras i Chaweng och Bophut. Det klara vattnet runt Samui erbjuder stora möjligheter för snorkling, dykskolor och kan erbjuda dykresor vid alla de bästa platserna.

Evenemang

Stora årliga festligheter på Samui omfattar nyår, kinesiska nyåret i februari, Songkran (thailändska nyåret) i april, Samui Carnival i juli, Samui Food Festival i augusti, och Loy Kratong, (Thai försoningsdagen), i november. Idrottsevenemang inkludera Samui Regatta maj, och Samui Tennis Open i juni.

Hälsa

Samui har tre välutrustade, moderna sjukhus, alla använder västerländska läkare, och en kosmetisk kirurgi klinik. Flera alternativ hälsa centers erbjuder en mängd olika behandlingar, inklusive ayurvedisk behandling, akupunktur, rengöring och fasta program, yoga, zonterapi, och Tai chi. I händelse av dykolyckor, en övertrycksomgivning kammare finns tillgängligt för nödsituationer recompression. Lokala tandläkare erbjuder den senaste behandlingarna till de lokala priserna. OTC medicin är tillgänglig från ön, många mindre apotek, inklusive den internationella kedjan Boots och Watsons.

Väder

Vädret på Samui som är tropiskt, men dämpas betydligt av den Thailändska golfen, som håller bort monsuner, tyfoner och cykloner. Genomsnittlig lufttemperaturerär i från 23 till 33 grader, och man har den svala brisen från havet som finns på norra och västra stränderna.

Chaweng beach